Socialisatie training

Je hond socialiseren houdt in dat jij de hond leert omgaan met prikkels en situaties. Je traint je hond zo dat deze ‘ongevoeliger’ wordt voor prikkels. Dit houdt in dat je hond zich niet meer hoeft te focussen op de prikkel en deze voorbij kan laten gaan. Als je hond weet dat de auto’s alleen op de weg blijven en hij/zij er niks mee hoeft, dan kan jouw hond zich weer focussen op jou. Dat betekent ook dat jouw hond weet dat hij/zij niet bang hoeft te zijn voor die prikkels en situaties.

Deze training is puur gericht op het socialiseren van honden. De leeftijd van je hond maakt niet uit. Zowel pups als pubers en volwassen honden zijn welkom om te leren omgaan met verschillende situaties. Ook kan dit een prettige training zijn voor herplaatste honden of honden uit het buitenland. Deze honden moeten zich in één keer flink aanpassen aan hun nieuwe leven, hierbij kan deze interactie en training goed helpen.

Deze training is niet zomaar geschikt voor bange honden, als jouw hond bestaande angsten heeft gaat er eerst een telefoongesprek vooraf om te bepalen of deze training toch wel past of dat een gedragstherapie een betere optie is voor jou.

We zullen zowel op de hondenschool locatie trainen als situaties buiten de locatie om opzoeken.


Algemeen:

  • Je hond dient op schema te liggen met de vaccinaties.
  • De socialisatie training heeft een duur van 5 weken achter elkaar (eventuele vakantie-pauzes tussendoor).
  • De lessen zijn op locatie en duren +- 45 minuten.
  • Bij slecht weer, denk aan hevige hitte, onweer of hevige regen/sneeuw/hagel worden de lessen een week verplaatst. Je les gaat dus niet verloren.
  • Bij afmelding is er geen mogelijkheid tot inhalen. Wel ontvang je - onder afspraak - alle informatie van de gemiste les zodat je thuis evengoed aan de slag kan.
  • Je komt in een groep app (niet verplicht) waarin alle info zo snel mogelijk wordt gedeeld en je altijd vragen in kunt stellen.

Whatsapp Quispelt
Email QuispeltBel Quispelt