Puppycursus

Onze puppycursus geeft jou en je pup een knallende start. In deze training gaan we aan de slag met 'de opvoeding van jouw pup'. Het is belangrijk dat je eerst jouw pup leert kennen en zijn/ haar lichaamstaal leert lezen. Vanuit deze wat meer theoretische kennis gaan we praktisch aan de slag.

De eerste les is een theorie les zonder honden. Deze duurt maximaal 1,5 uur, afhankelijk van de hoeveelheid vragen die er gesteld worden. De theorie les zal dus ook eerder beginnen dan de 9 praktijk lessen die hierna volgen.

Hierna volg je een cursus van 9 praktijklessen die 45 minuten duren. Tijdens deze praktijklessen gaan we, naast heel veel meer, vooral kijken naar de lichaamstaal van de hond. Daarnaast leer je:

 • wanneer spel wel of niet leuk is;
 • hoe je je hond kunt begrenzen zonder boos te zijn of (lijf)straffen te gebruiken;
 • je pup te socialiseren - met de andere honden én mensen en
 • de opvoedkundige basiscommando's.

Er is altijd ruimte voor jouw eigen input. De één heeft meer behoefte aan het leren van een zit & wacht, de ander wil graag aan de slag met het leren loslaten van materialen. De lessen worden zo veel mogelijk aangepast naar behoefte van de cursisten.

De hele familie is welkom om de les bij te wonen, sterker nog, ik raad het aan. Uiteraard wel onder de voorwaarden dat de les daardoor niet verstoord wordt.

Algemeen:

 • Je pup is welkom vanaf een leeftijd van 8 weken.
 • Je hond dient op schema te liggen met de vaccinaties.
 • De puppy training heeft een duur van 10 weken achter elkaar (eventuele vakantie-pauzes tussendoor).
 • De eerste les is online en duurt ongeveer 90 minuten, de overige 9 lessen zijn op locatie en duren ongeveer 45 minuten per les.
 • Bij slecht weer, denk aan hevige hitte, onweer of hevige regen/sneeuw/hagel worden de lessen een week verplaatst. Je les gaat dus niet verloren.
 • Bij afmelding gaat je les verloren. Er is geen mogelijkheid tot inhalen. Je krijgt wel alle informatie van de gemiste les zodat je thuis evengoed aan de slag kan.
 • Je komt in een groep app (niet verplicht) waarin alle info zo snel mogelijk wordt gedeeld en je altijd vragen in kunt stellen.

De investering voor deze lessenreeks bedraagt €160,-.


Inschrijven puppycursus

Bekijk hier de locatie van de hondenschool

Om je in te schrijven voor de puppycursus kan je onderstaand formulier invullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving te bevestigen.


Het beste moment om te starten met puppytraining

Het is nooit te vroeg om te starten met puppytraining! Het ideale moment om te beginnen met puppytraining is rond de leeftijd van 8 weken, wanneer de puppy zich het meest openstelt voor nieuwe ervaringen en leert hoe hij zich moet gedragen in zijn omgeving. Maar ook voor jou als eigenaar om gedragsproblemen te voorkomen.

Tijdens deze leeftijd is het belangrijk om de puppy de juiste socialisatie en basisgehoorzaamheid aan te bieden, zodat hij zich op een positieve manier ontwikkelt en leert hoe hij kan omgaan met andere honden, mensen en nieuwe situaties.

Het is dus belangrijk om te beginnen met training voordat eventuele gedragsproblemen kunnen ontstaan. Honden die op jonge leeftijd worden getraind, hebben meestal minder gedragsproblemen en zijn makkelijker met hun omgang en trainen dan honden die op latere leeftijd worden getraind/opgevoed.

Als uw puppy ouder is dan 16 weken, is het nog steeds niet te laat om te beginnen met training. Honden kunnen op elke leeftijd leren en verbeteren, dus laat Quispelt u helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van jouw band met je hond.