Hondenschool

Een hond is een trouwe en loyale metgezel, een belangrijk lid van veel gezinnen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste opvoeding en training krijgen, zodat ze gezond en gelukkig kunnen zijn. Hondentraining is niet alleen nuttig voor de hond, maar ook voor de eigenaar, niet alleen de hond gaat naar de hondenschool om te leren. Het trainen versterkt de band tussen mens en hond wat een prettige leefsituatie oplevert.

Quispelt is een gerenommeerde hondenschool die zich richt op het verbeteren van de band tussen hond en eigenaar door middel van professionele, effectieve en positieve training. Onze ervaren instructeurs hebben jarenlange ervaring in het werken met honden en zijn toegewijd aan het helpen van hondeneigenaren om het beste uit hun huisdier te halen.

Op onze hondenschool kun je privéles of groepsles volgen. De groepslessen vinden plaats in kleine groepen van maximaal vier cursisten. Ook kun je gedragstherapie voor je hond volgen.

Je krijgt les van Chantal. “Ik ben gediplomeerd gedragsspecialiste, oftewel kynologisch therapeut. Ik heb mijn diploma hiervoor behaald via de opleiding van Arnoud Busscher. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Van Hondenspecialisten (NVVH). Minimaal tweemaal per jaar volg ik een bijscholingsdag. Naast deze verplichte dagen volg ik zoveel mogelijk bijscholing, zodat ik zoveel mogelijk up to date blijf. Daarmee kan ik de meest recente informatie gebruiken en met jou delen.

Ik werk vanuit de positieve psychologie. Dat betekent dat ik werk met beloning en dus geen gebruik maak van (lijf)straffen. Sliplijnen of -kettingen en andere corrigerende middelen zijn niet welkom tijdens mijn lessen. Ik ga samen met jou op zoek naar de juiste motivator voor jouw hond.”

De lessen zijn ervoor om je hond te leren kennen en hem/haar de beste opvoeding te geven. Je leert de lichaamstaal van de hond kennen en je leert hoe jij jouw lichaamstaal kunt gebruiken voor een sterke communicatie. Je leert de juiste commando’s te gebruiken om het dagelijks leven zo soepel en veilig mogelijk te laten lopen.

Naast al het serieus leren en training zijn de lessen natuurlijk ook gevuld met spelletjes en trucjes. Je kunt opvoedkundige lessen volgen én er zijn ook gezellige lessen in dog dance, speuren en socialisatie.

De groepslessen hebben een maximum van vier cursisten. Die kleine groepen zorgen ervoor dat je de uitdaging van de andere honden en cursisten hebt en toch alle aandacht krijgt die nodig blijkt.

Onze hondenschool is werkzaam in en rondom Leusden, Amersfoort, Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude, Ede & Veenendaal.

Trainen duitse herder met speeltje kijkeens in zit

Onze cursussen


Waarom een hondenschool nuttig is

Er zijn veel redenen waarom het bezoeken van een hondenschool nuttig is voor zowel de hond als de eigenaar. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Verbeterde gehoorzaamheid en discipline: Hondentraining helpt bij het opbouwen van de band tussen de hond en de eigenaar en versterkt de gehoorzaamheid en discipline van de hond. Dit betekent dat de hond beter opdrachten zal uitvoeren en zich beter kan aanpassen in verschillende situaties, zoals tijdens wandelingen en in het bijzijn van andere mensen en dieren.
  • Versterkte band tussen hond en eigenaar: Hondentraining is een geweldige manier om de band tussen de hond en de eigenaar te versterken. Door samen te werken tijdens trainingen en oefeningen leer je elkaar goed kennen en begrijpen, zo bouw je vertrouwen en respect op voor elkaar.
  • Voorkoming van problematisch gedrag: Hondentraining kan helpen bij het voorkomen van problematisch gedrag, zoals agressie, angst en ongehoorzaamheid. Het aanleren van juiste gedragingen en technieken kan problemen aanpakken voordat ze uit de hand lopen.
  • Socialisatie: Hondentraining is ook een geweldige manier om de hond te leren wat sociaal gedrag is naar mens en dier. Het helpt de hond zichzelf te leren kennen wat de hond zelfverzekerder maakt. Dit is belangrijk voor de algehele gezondheid en geluk van de hond en kan helpen bij het voorkomen van bijvoorbeeld angst en agressie.

Het bezoeken van een hondenschool is niet alleen nuttig voor de hond, maar ook voor de eigenaar. Met hondentraining leert eigenaar hun hond beter te begeleiden, de training is niet alleen gericht op de hond want ook de eigenaar zal geconfronteerd worden in hun eigen leer proces. Bij Quispelt streven we ernaar om zowel honden als eigenaren te helpen bij het bereiken van hun doelen door middel van effectieve en plezierige training.

Voordelen van training

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het bezoeken van een hondenschool en het volgen van hondentraining. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Verbeterde gezondheid: Hondentraining kan helpen bij het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van de hond. Door het uitvoeren van oefeningen en activiteiten die uitdagend en vermoeiend zijn, blijft de hond gezond en fit.
  • Versterkt vertrouwen: Hondentraining kan helpen bij het versterken van het zelfvertrouwen van de hond. Dit is belangrijk voor zijn algehele geluk en gezondheid en kan bijdragen aan het voorkomen van angst en stress.
  • Verbetering van het gedrag: Hondentraining kan helpen bij het verbeteren van het gedrag van de hond, waaronder gehoorzaamheid, socialisatie en zelfbeheersing. Dit betekent dat de hond beter zal functioneren in verschillende situaties en minder waarschijnlijk is om problematisch gedrag te vertonen.
  • Sterkere band met de eigenaar: Hondentraining is een geweldige manier om de band tussen de hond en de eigenaar te versterken. Door samen te werken tijdens trainingen en oefeningen, bouw je vertrouwen en respect op voor elkaar.
  • Verhoogde zelfverzekerdheid: Hondentraining kan helpen bij het verhogen van de zelfverzekerdheid van de hond. Door het uitvoeren van uitdagende oefeningen en activiteiten zal de hond overwinningen maken wat helpt in zijn mentale staat.
  • Voorkomen van onwenselijk gedrag: Door samen met de hond te trainen voorkom je dat jij zelf, weliswaar onbedoeld, ongewenst gedrag aanleert bij de hond. Zowel hond als mens blijft de rest van hun leven leren. Onze instructeurs blijven zelf ook trainen met hun eigen honden op andere hondenscholen.

Bij Quispelt geloven we in het belang van hondentraining voor het verbeteren van de levenskwaliteit van honden en het versterken van de band tussen honden en hun eigenaren. Onze ervaren instructeurs bieden een uitgebreide selectie van trainingen en cursussen die specifiek zijn ontworpen om honden en eigenaren te helpen bij het bereiken van hun doelen.